Pájův blog

Xiaomi Redmi 2

Trvalo to celých 8 let než jsem se rozhodl vyměnit mojí oblíbenou Nokii E65 za nějaký nový a chytrý telefon. Rozhodoval jsem se dlouho a pečlivě. Postupně jsem sestavil několik parametrů, které by nový mobil měl splňovat.

  • displej menší než 5 palců
  • rozlišení minimálně 1280 x 720
  • operační paměť víc jak 1 GB
  • místo na 2 SIM karty
  • cena do 5000 Kč

Překvapivě stačilo jenom těchto pár parametrů na to aby mi z obrovského množství nabízených produktů vyšel jenom jeden. A tím vítězem je Xiaomi Redmi 2 se kterým jsem zatím po měsíci používání velmi spokojený. Jediná drobná nevýhoda je že nepodporuje LTE frekvence českých operátorů. Mobil je ale jenom jedna část druhou částí je výběr těch správných aplikací. Tady je seznam některých z nich.

Android aplikace

Ingress – Nejdůležitější aplikací pro android je tato hra bez které se prostě neobejdete. Pokud se rozhodnete si jí nainstalovat a budete se rozhodovat do jaké frakce se přidat, tak rozhodně volte modrou Resistance (Odpor). Modrá je prostě dobrá.

Duolingo – Verzi v prohlížeči se to sice nevyrovná, ale když není čas, tak to stačí aby jste nepřišli o dlouhou denní řadu a neplýtvali lingoty za zmrazení.

Endomondo – Hodí se pro ty, kteří dělají nějaký sport nebo podobnou aktivitu. Já jsem si alespoň zjistil, že průměrná rychlost mojí běžné chůze je 6 km/h.

Mapy.cz – Ideální mapa pro Českou Republiku. Je dobré si stáhnout offline verzi aby jste ji měli vždy plně k dispozici.

První pomoc – Pěkná aplikace od Českého červeného kříže.

Meteoredar – Pro přehled o počasí.

Aladin – Pro přehled o počasí.

ČSFD.cz – Pokud nemůžete být bez aktuálních informací ze světa filmu.

Databazeknih.cz – Pokud nemůžete být bez aktuálních informací ze světa knih.

IDOS – Jízdní řády pro ČR.

MHD v mobilu – Pro městskou dopravu se hodí jízdní řády offline. Tuto aplikaci musíte stahovat ze stránek na Google Play není.

Messenger – Facebook chat vždy po ruce.

Barcode Scanner – Pro zjištění informací podle naskenování kódu.

Aplikace Googlu – Nejrůznější Google aplikace jako YouTube, Gmail, Hangouts a další.